Mepra

MepraA Mepra cég 1947-ben született, de a Prandelli család üzleti története sok évvel előtte kezdődött.


A három Prandelli testvér, Bortolo, Francesco és Giovanbattista az első gyárat 1901-ben építette, Lumezzane-ban, Olaszországban. A közvetlenül a folyó mellé épült üzem lehetővé tette számukra, hogy egy vízmalmot használjanak energiaforrásként. A fémeket alvállalkozóként és elsődleges gyártóként dolgozták fel a 30-as években és a II. világháború idején. A háború után szükségessé vált a termelés átalakítása, és Giovanbattista három fia (Pietro, Felice és Giacomo) 1947-ben létrehozta a Mepra (Metallurgica Prandelli) céget.


Mepra gyár archivÚj és korszerűsített gyárat építettek a folyóvölgy felső oldalán, hogy alumínium és sárgaréz evőeszközöket készítsenek. Ezek a nyersanyagok a háború után nagy mennyiségben álltak rendelkezésre. A három testvér felosztotta egymás közt a munkát: Giacomo a termelésért, Felice az értékesítésért, és Pietro -aki korábban iskolai tanár volt- a számvitelért.


1950-ben a Prandelli testvérek úgy döntöttek, hogy a termelést 18/10 rozsdamentes acélra alakítják át. Ez a lépés nagy sikert hozott számukra. A következő húsz évben a vállalat folyamatosan nőtt, és kiterjesztette termékkínálatát asztali tálalóedényekkel és más konyhai felszerelésekkel.


1972-ben Gianni, Pietro fia is csatlakozott, majd 1977-től ő vezette a családi vállalkozást.


1985-ben Luigi, Felice fia szintén csatlakozott a céghez. Először a marketingért és számvitelért volt felelős, majd át is vette vezérigazgatói pozíciót. Nevéhez számos új és sikeres termék és kollekció is fűződik.


A 80-as évek a nagy növekedés évei voltak a Mepra számára. Az új kollekciókban a rozsdamentes acélt új anyagokkal kombinálták, például műanyaggal, üveggel, fával és porcelánnal.

A 90-es években a Mepra a legkiválóbb ügyfelei igényeinek kielégítésére együttműködési szerződéseket kötött a legbefolyásosabb tervezőkkel, köztük Angelo Mangiarottival és számos más fiatal tehetséges avantgárd tervezővel.


Ma a kutatás-fejlesztésre fordított összeg a forgalom mintegy 8%-át teszi ki a Mepránál, ez az iparágon belül kiemelkedően magas aránynak számít. Ezzel a befektetéssel biztosítják a szükséges kreativitást és minőséget minden területen, ahol jelen vannak.

A Mepra-val három generációnyi olasz tradíciót, dizájnt és életmódot kapunk egyszerre.
Mepra - Made in Italy!

Csökkenő

7 db termék

Csökkenő

7 db termék